Weekoverzicht W18

Deh!

Vorige week was leuk, deze week minder leuk. Ik viel een beetje van m’n hoge roze wolk. Zeker in het begin van de week. Er was ook gewoon veel minder om naar uit te kijken. Frustratie overheerste, ik kreeg me nergens echt 100% achter gezet. Tegen het einde van de week beterde dat wel. Geleidelijk aan geraakte mijn agenda namelijk wat voller met leuke dingetjes.

Blergh-begin

Maandag fietste ik speciaal naar het bureau voor handtekeningen te zetten op wat werkdocumenten. Ik dacht ik profiteer ervan en scan wat A3-documenten voor privé. Dan komt ge thuis: ALLES WIT. Ja lap, nu kan ik teruggaan. En dan moet ge denken dat ik m’n laptop nog speciaal had meegenomen voor m’n scans te checken hé!

‘s Avonds had ik precies een klopke en voelde ik me echt blergh. Probeerde ik te bloggen maar kwam ik totaal niet uit mijn woorden waardoor ik alles terug in de vuilbak smeet. Nu goed, ik schreef over m’n gevoel dus dat luchtte ook wel op gelukkig. De avond heb ik daardoor wat positiever beleefd. Helemaal ingevuld met voetbal trouwens! Ik keek naar FC United op Canvas (dikke dikke aanrader) gevolgd door Extra Time op de tablet in bed. Altijd op de hoop dat ze Genk eens goed analyseren. Maar in dit Belgenland waar iedereen neerkijkt op Limburg is het Anderlecht en Brugge al wat de klok slaat. En ik blijf er elke keer opnieuw intrappen.

Dinsdag kijk ik naar buiten en word ik haast depressief van het vieze grijze weer. De hele dag m’n kap op (hoodie) en me er maar eens doorheen sleuren. Gelukkig had ik ook niet teveel meetings opstaan! Ik heb ervan geprofiteerd en terwijl wat babbelkes geslagen. Dat de werkdag daardoor er wat langer heeft uitgezien neem ik er graag bij. Maar ik moet zeggen, het grijs gedoe die dag was niet zo bevordelijk voor m’n gemoedstoestand. Ik twijfelde of ik wel zou gaan lopen, maar heb het toch maar gedaan (ook al sneed ik een heel stuk af). ‘s Avonds eens goed doorgegamed en daarna de voetbal gekeken om toch nog maar iets leuks te hebben gedaan.

Woensdag zag het er wat beter uit, we hadden namelijk weer opnames gepland van de podcast. Eveneens kon ik de namiddag nog eens een AI-presentatie doen voor potentiële studenten. Allemaal activiteiten waar ik toch meer energie van krijg dus dat was wel leuk. Helaas werd ik wel even geconfronteerd met het feit dat ik veel dingen lang laat liggen. Ik zou het moeten oppakken allemaal maar ik vind moeilijk de energie wanneer ik op mezelf ben thuis. Naar de avond toe bleef dat gevoel wel overheersen. Een wandeling met Ellen heeft mijn zinnen ook niet zo goed kunnen verzetten. Het werd helemaal erg toen we ‘s avonds papieren moesten verzamelen (scannen & printen) voor de verkoop van ons appartement. Een paar keren vanalles opnieuw moeten doen, ik was er niet goed bij met m’n hoofd. Frustrerend, ik ging er eerlijk gezegd helemaal in onderdoor. Niet zo gezellig voor Ellen ook.

Donderdagochtend kende dat zijn piek ook wel. Helemaal geen zin om op te staan. Ik ben drie kwartier langer blijven liggen en stond op met een echt lang gezicht. Klaar om de hele dag geen poot uit te steken. Snel ontbeten dan maar en terwijl de ramen opengezet. Het was rustig in de stad. Er was een zalig briesje, het gezang van de vogeltjes in de verte klonken het luidst. Dat heeft mijn ochtend wel wat beter gemaakt. Het gedacht dat het straks in ons nieuw huis alleen maar meer van dat zou zijn maakte dat ook wel wat beter. Maar toch slaagde ik er niet echt in om eruit te treden. Eens goed gebabbeld met m’n psycholoog dan maar en ‘s middags was het weer een pak beter. Onder andere de muziek loeihard gezet. Ik had het echt hard nodig.

De rest van de dag heb ik mij volledig kunnen inleven in m’n werk. Een stuk code dat zegt “ge moet dat in die software draaien en dan bolt dat” werkte niet in de software waar het naar verwees. Vies eieren krijg ik dan eh hou op. Een frustrerende zoektocht maar eens zo leuk toen ik uiteindelijk voorbeeldcode aan de praat kreeg. Dat was nog wel fijn om de werkdag af te sluiten.

Drukke vrijdag

Vrijdag was een goed gevulde dag. Half dagje gewerkt (zoals het hoort!) om dan ‘s middags eens tijd te maken voor een bezoekje aan het huisvandeMens. Ine was er nog eens! Ik heb ze lang niet meer gezien door haar zwangersschapsverlof, het was fijn om ze nog eens terug te zien. Beetje zeveren dit dat, moet kunnen hé! Ine is trouwens degene die onze ceremonie heeft gedaan met de trouw indertijd.

Ik kreeg ‘s middags trouwens nog een SUPERLEUK WhatsApp bericht binnen. Een tante van Ellen stuurde namelijk een filmpje van haar klasje (2de studiejaar begot!) waarin ze vroegen of “computers wel kunnen denken”. Met plezier neem ik de tijd om te antwoorden. Maar de “dankuuuuu meester Robin” die ik daarna doorgestuurd kreeg… Ja, om helemaal van weg te smelten!

‘s Avonds hadden we normaal gezien een rum tasting gepland. Dat was ook nog wel een gek verhaal. Twee dagen ervoor kregen we van Social Deal nog een bevestiging & herinnering doorgestuurd dat het doorging. We vonden het wel vreemd (want ja, mag dat wel al georganiseerd worden?) maar met het gedacht dat ze misschien alsnog een buitenoplossing hadden gevonden zijn we toch maar gegaan. But offcourse, die man viel uit de lucht toen we daar aankwamen. Maar gelukkig was hij er dus nog na de openingsuren van de winkel (was zo’n typisch sterke-dranken winkeltje) en wou hij ons nog graag verder helpen toen we vroegen of we dan nog een fles rum in de plaats konden kopen. Ik moet zeggen: goeie boel!

En dan in de late avond: RACING GENK vs CLUB BRUGGE 💙🤍 De 2de in de stand tegen de leider. Eindstand? DRIE F*CKING NUL op hun doos! 5 punten achterstand nog in 4 resterende matchen. Bekerwinnaar zijn we al, maar toch. Dromen, geloven, en alles wordt mogelijk. Bibi hier droomt al van een nieuwe kampioenenviering en een volksfeest op het Genkse stadsplein (voor zover de dingen mogelijk zijn dan).

We dronken een Dark ‘n Stormy trouwens. Basically dark rum met ginger beer. Mijn favoriete cocktail toch wel.

Ook nog wel het vermelden waard: in de week had ik ergens een Rocket League tornooi zien passeren vanuit Hogeschool PXL dat vrijdag zou doorgaan (Rocket League is een voetbalspel met auto’s trouwens). Ik had al meteen naar collega’s gestuurd wie eventueel wou mee doen om vanuit het werk een team af te vaardigen. Donderdagavond vonden we de nodige 3de man! Ik vertelde het meteen tegen Ellen die me toen op dat moment wist te vertellen dat die rum tasting toch nog door zou gaan vrijdagavond. Ja, balen wel. Het tornooi afgezegd dus, dubbel balen toen bleek dat de rum tasting ook niet doorging. Het zal voor een andere keer zijn want zo’n tornooi wil ik ooit toch wel eens doen!

Weekend

Het weekend was ook wel goed gevuld. Zaterdagochtend eens goed gaan lopen op nuchtere maag. Ik dacht nog naar de kapper te gaan maar gezien Ellen weg was met de auto in de voormiddag viel dat in het water. En ja, ook al wonen we in Hasselt centrum met zevenentwintig kappers op één vierkante meter: ik rij alleen naar de fijnste kapper in Diepenbeek (15 minuutjes). Het zal dus wachten zijn tot ergens in de week of volgend weekend.

Natuurlijk nog wat bezoekjes gedaan voor de mama’s in de bloemetjes te zetten. Ons ma thuis is al snel de gelukkigste mens van de wereld. Ik heb mij dit jaar eens aan de Standaard Boekhandel gewaagd en een romannetje gekocht. Ma supergelukkig. Job well done.

Zaterdagavond plat in de zetel doorgebracht al kijkend naar guilty pleasure Pitch Perfect 3. Ja, om één of andere reden krijg ik altijd een big smile op mijn gezicht wanneer die films eindigen met een monster-a-cappela-hit. Los daarvan zitten daar ook gewoon goeie actrices in!

Nu op zondag maken we de verplaatsing naar de Ardennen. De mama van Ellen eens goed blij maken met leuke wandelingen in de natuur. Met het voorspelde weer kan dat gewoon niet tegenvallen! Ik heb er echt zin in.

Enkele leuke, random momentjes

Collega co-host Frederik had een goeie post credits scene in gedachten voor onze tweede podcast-aflevering. Geen tijd verspild, meteen opgenomen! Ik kijk nu al uit naar het resultaat.

Zo tegen uw goesting uw gelijk afgeven, kent ge da? In de week via mails met m’n therapeute. Verschrikkelijk. Met Ellen heb ik dat trouwens ook constant.

Pasta van Ellen. Eigenlijk zou ik dat elke week moeten zetten hier. Maar how damn ik eet graag pasta. 2 volle kommen voor mij zijn geen probleem.

Alle gelukkige gezichtjes op de terrassen. We hadden zelf de kans nog niet om zaterdag een terras te gaan doen, maar we reden er veel voorbij en ik werd zelf echt gelukkig van al die blije mensen.

De bompa die mijn artikels uitknipt en bijhoudt. *Smelt*.

Aanrader van de week

As I said, mijn aanrader van de week is het resultaat van vrijdag. Alé het voelt ergens wel dikkenekkerig om mezelf aan te raden aan iedereen ma soit, ik vond het supercool dat ik het mocht doen. Helaas kan ik omwille van privacy redenen de filmpjes van de klasjes niet delen. Al had ge dat écht moeten zien, niet normaal ❤.

Dus, helaas, ge zult het met mijn gezicht moeten doen. Ziehier mijn uitleg aan 8-jarigen waarom computers al dan niet kunnen denken!

Tell me, hoe was jouw week? Terrasje gaan doen in het weekend?

8 reacties op “Weekoverzicht W18

 1. Vandaag met een bewoonster op het werk een terrasje gedaan in een rustig plekje in Ieper.
  Sommige kakweken moeten er zijn om de andere meer te doen blinken!

 2. Ik mag vanaf vandaag weer terug aan het werk, hiephoi. En we zijn allemaal weer uit quarantaine. Dat is zeker een vreugde dansje waard <3

  Leuk overzichtje! Lekker druk druk druk maar wel zeker met een hoop leuke dingen.

 3. Jij mailt met je therapeute? Werkt dat? Ben wel benieuwd hoe dat aanvoelt, eigenlijk!
  Klinkt toch al bij al als een leuke week, ook al is ze dan niet erg leuk begonnen. Het weer is intussen toch al ietsje beter hé (nu toch :p)

  1. Ik mail en we babbelen wel eens op Instagram! Ze stelt me dan typisch vragen om me met mezelf te confronteren. Dat werkt wel :p Als ik dan ineens die tweestrijd in mezelf opmerk is het dan wel ff doorbijten op mezelf. Het nodige initiatief nemen (zoals eens de muziek keihard zetten) moet ik ook wel op mezelf doen natuurlijk maar als ik die moed dan vind, zit het weer goed.

   En het weer.. Ja, ik keek gisteren nog op Google en kzag overal wolkjes met regen staan deze week :p al moet ik zeggen dat het nog wel meevalt!

   1. Oh, zo modern dat je zelfs babbelt via Instagram. Wel fijn dat het werkt! En dat ook hulpverleners tegenwoordig mee zijn met hun tijd (of misschien moet ik zeggen: mee mogen gaan, want kan me voorstellen dat sommige bedrijven dat net gaan verbieden).

    1. ja kheb ook best een jonge psychologe! Ze is goed mee met alles haha 😀 Da’s wel fijn.

     En ja klopt, maar dan had ik mij toch een andere gezocht moest da daar ook zo zijn want zo’n rem erop werkt toch niet voor mij. Nu kies ik basically wat mij uitkomt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.